Les prospeccions se centren a les cingleres de més interès per a la nidificació d’aus.
El seguiment començà al març i s’allargarà fins el mes de juliol.
Tal i com ja s’ha fet en temporades anteriors, durant aquesta primavera i estiu es desenvolupen les tasques de seguiment d’avifauna a l’espai, principalment centrat en espècies rapinyaires,. Aquest seguiment, que comença al març i s’allarga fins al mes de juliol, pretén cobrir els períodes de nidificació i poder fer així el seguiment de l’èxit reproductiu de determinades espècies.
El seguiment se centra en les cingleres de més interès per aquestes espècies, ubicades en diferents punts de l’espai i que en alguns casos coincideixen amb sectors d’escalada, com poden ser Guitarriu o el Castellot.
Anualment es fa el seguiment de l’àguila daurada, i enguany es farà també el seguiment del trencalòs, i en concret d’una parella que freqüenta la zona de Monars i el Comanegra.
Al llarg dels diferents seguiments que s’han dut a terme, s’han estudiat també el falcó pelegrí, l’aufrany o el voltor.
Aquest seguiment és clau per a l’ordenació i regulació d’activitats a l’espai, especialment tenint en compte que l’Alta Garrotxa és Zona d’Especial Protecció per les Aus i que la conservació d’aquestes espècies ha esdevingut un imperatiu legal a nivell europeu.
En aquest sentit, els resultats del seguiment permeten valorar l’afectació de les activitats d’ús públic sobre aquestes espècies sensibles, amb la finalitat de dur a terme una gestió que en garanteixi la seva conservació.