Repensem l’Empordà posa a debat com ens relacionem amb la natura

Aquest dissabte, 8 d’octubre, l’Institut d’Estudis Empordanesos celebra la 5a edició del Repensem l’Empordà. El tema de debat d’enguany gira entorn de l’ús i abús de la natura per part de l’home.

Aquesta relació és inevitable, és inseparable de la pròpia condició i subsistència humanes, però fa temps que aquesta interacció ha deixat de ser harmònica i equilibrada. La desmesura preocupa en tant que està en risc el futur de la pròpia supervivència.

La jornada, que té lloc al cercle Sport, comença amb dues ponències i continua amb dues taules de debat formades per tres especialistes conduïts per Santi Coll, periodista del Setmanari de l’Alt Empordà. Els convidats són professionals que treballen en el tema des dels respectius llocs de gestió o administració.

La primera de les ponències se centrarà en exposar el cas i les accions que es porten a terme a la vall de Sadernes, a l’Alta Garrotxa, amb Sara Sànchez, tècnica del Consorci; la segona, ens aportarà dades sobre les accions que el cos de Bombers ha de portar a terme a causa d’un accés indiscriminat a la natura, que en ocasions genera conflictes i rescats, amb la participació d’Albert Soler, caporal dels GRAE. Pel que fa a les taules, en la primera es presentarà i plantejarà la problemàtica a nivell general, amb Elisabet Sánchez, directora dels Serveis Territorials d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural a Girona; Joan Fuentes, alcalde de Capmany i Narcís Poch, coordinador territorial de Girona d’Unió de Pagesos. En la segona es faran propostes de regulació de la situació i de possibles solucions, amb Jaume Delclòs, president del Centre Excursionista Empordanès; Ponç Feliu, director del Parc Natural del Cap de Creus i Carles Soler, responsable dels Reptes del Dr. Soler.

Us hi esperem.

Skip to content