Repensem l’Empordà conclou que falta pedagogia per a l’accés a l’entorn rural

La jornada celebrada el passat dia 8 d’octubre al Cercle Sport genera un debat obert sobre els drets i deures de la ciutadania amb la natura i el camp.

La primera ponència va anar a càrrec de Sara Sánchez, tècnica del Consorci de l’Alt Garrotxa. Va explicar les diferents experiències portades a terme fins ara per a controlar l’accés de la gent en els espais més delicats de la zona, com la Vall de Sant Aniol. També va esmentar la problemàtica que es genera per la necessitat de dedicar bona part del pressupost del Consorci al manteniment.

La primera taula va tractar sobre la problemàtica que s’ha generat amb aquest increment d’usuaris. Van intervenir Elisabet Sànchez, director dels serveis territorials d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural; Joan Fuentes, alcalde de Capmany i conseller comarcal, i Narcís Poch, coordinador territorial d’Unió de Pagesos.

A la segona taula, van intervenir Jaume Delclós, president del Centre Excursionista Empordanès; Ponç Feliu, director del Parc Natural de Cap de Creus, i Carles Soler, promotor dels Reptes del doctor Soler. Feliu va destacar l’èxit de les restriccions d’accés al cap de Creus, aquests dos darrers anys.

Adjuntem els vídeos de les diferents sessions:

Introducció i 2 ponències: https://youtu.be/FhK_SXzxAwY

Primera taula de debat: https://youtu.be/2hKzzJIZqpg

Segona taula de debat: https://youtu.be/FNRY7VKE3v0

Skip to content