L’Alta Garrotxa tornarà a comptar amb un Servei de neteja i recollida d’escombraries durant l’estiu

Als darrers anys s’ha incrementat la quantitat de brossa i residus generats pels visitants de l’Espai Natural Protegit

La contractació del servei torna a ser necessària per garantir el bon estat dels punts més freqüentats de l’Alta Garrotxa

Durant els darrers anys s’ha detectat un augment de la quantitat de deixalles, residus orgànics i d’actes vandàlics (pintades, destrosses al mobiliari urbà, etc) a les zones més freqüentades de l’Alta Garrotxa. Aquest increment s’ha relacionat amb un canvi de perfil dels visitants que arriben a l’Espai Natural Protegit (degut a la popularització entre la població del gaudi de la natura), juntament amb l’augment de la freqüentació. Aquests dos factors probablement s’han produït arrel de la pandèmia de la COVID-19.

Aquestes actituds incíviques malmeten el medi, afectant negativament en la conservació dels valors naturals i culturals de l’espai, així com el gaudi de tots. A més, generen conflictes amb la població local, que veu amenaçada la seva manera de viure. Per últim, i no menys important, també afecta negativament a l’experiència de visita de les persones que es troben el medi brut i en mal estat.

És per tots aquests motius que aquest any tornarem a comptar amb un servei de neteja a l’eix central de l’ENP de l’Alta Garrotxa, amb l’objectiu de garantir la neteja i bon estat d’aquest sector durant la temporada de major afluència de visitants.

Tot i les actuacions de neteja i millora previstes, hauríem de ser capaços d’aconseguir que la nostra visita a l’espai no deixi petjada en cap sentit. Es demana civisme a totes les persones que visiten l’Alta Garrotxa, fer un esforç per conservar aquest espai natural privilegiat.

L’Alta Garrotxa que coneixem, és el producte de milions d’anys de processos naturals. Si us plau, no malmeteu elements naturals amb pintades i destrosses.

Eviteu abocar deixalles durant les vostres rutes i excursions. Si heu pogut portar envasos i aliments durant l’anada, també podeu portar les restes de tornada.

El mobiliari urbà és de tots, la seva destrossa també genera una despesa extra a la butxaca de tots.

Si heu de defecar, cal fer-ho en indrets allunyats de l’aigua i dels camins. Cal enterrar els excrements i endur-se el paper higiènic.

Podreu consultar les normes i recomanacions per visitar l’espai a la web del Consorci. També compteu amb el Servei d’Informació ubicat a Sadernes, que us informarà sobre tot allò que necessiteu saber sobre l’Alta Garrotxa.

Skip to content