La Diputació de Girona i el Consorci de l’Alta Garrotxa segueixen promovent actuacions per a la millora d’hàbitats dins l’espai protegit

Imatge captada per Estel Batlle

El projecte de millora d’hàbitats, promogut pel Consorci, ha estat finançat en un 90% per la Diputació de Girona

El projecte té un doble objectiu: recuperar espais oberts i realitzar actuacions de control de flora invasora

Un any més, la Diputació de Girona i el Consorci de l’Alta Garrotxa col·laboren per a la millora dels hàbitats de l’espai protegit.

Enguany, aquesta col·laboració es desenvolupa gràcies a la línia de subvencions de la Diputació de Girona per al desenvolupament d’actuacions de conservació del patrimoni natural per a Consorcis de l’any 2020.

El projecte té dues línies d’acció prioritàries associades a la millora d’hàbitats,  d’una banda la recuperació d’espais oberts i de l’altra, el control de flora invasora.

En aquest sentit, una actuació serà la recuperació de 8Ha d’espais oberts als sectors de la Trilla i de Sant Bartomeu de Pincaró i, d’altra banda, el control de flora invasora al sector de la Canova, entre Montagut i Oix i la Vall de Bianya.

La recuperació d’espais oberts permet millorar la biodiversitat a l’Alta Garrotxa, donar suport a l’activitat ramadera ampliant la superfície de pastura i reduir el risc d’incendis forestals al massís, i és una línia d’actuació que el Consorci i la Diputació van començar al 2009.

D’altra banda, l’actuació de control de flora invasora, es va iniciar al 2014 i està permetent erradicar els principals nuclis de l’espai i del seu entorn immediat. El projecte té un cost total de 34.989,19€, el 90% dels quals els finança la Diputació de Girona. Les actuacions de control de flora invasora ja estan en marxa, i es preveu que les actuacions de recuperació d’espais oberts s’iniciïn en breu, finalitzant el projecte durant aquesta mateixa tardor.

Skip to content