Deixalles i pintades a l’entorn dels gorg de La Vall de Sant Aniol

Degut a les restriccions d’accés a d’altres zones de bany aquest estiu han augmentat els visitants a Sant Aniol i amb ells l’ incivisme

Es demana als visitants que siguin respectuosos amb l’entorn i col·laborin a conservar l’espai

Aquestes darreres setmanes s’ha detectat un augment de les deixalles abocades a l’entorn de la riera de Sant Aniol.

A més d’excrements i paper higiènic als vorals de la riera, que contaminen les aigües i embruten l’entorn, s’han trobat bosses de deixalles en diferents indrets, inclús dins el forats de la pròpia pedra dels gorgs i parets de l’entorn.

Han aparegut també pintades a la pedra natural, les quals necessiten de tractament especial per a poder ser eliminades.

Totes aquestes accions són agressions al medi natural i al paisatge, en un entorn sensible i molt apreciat tant pels seus valors naturals com socials.

Es demana civisme als visitants de l’espai, perquè si es visita la natura és per gaudir-la i per deixar que els altres la gaudeixin, no per malmetre-la.

Es recorda que en cas de necessitar defecar, cal fer-ho en indrets allunyats de l’aigua i dels camins, enterrar els excrements i endur-se el paper higiènic en una bosseta que es podrà llençar als contenidors.

També les deixalles cal que siguin abocades en contenidors, si ho hem pogut portar d’anada, també ens ho podem endur de tornada.

Entre totes i tots, cuidem el que tenim, cuidem la Vall de Sant Aniol i fem que la nostra visita no deixi petjada.

Skip to content