Ampliem provisionalment el període de regulació de l’accés motoritzat a Sadernes per minimitzar la massificació al sector

La decisió d’ampliar el període s’ha pres conjuntament amb els Ajuntaments de Montagut i Oix i de Sales de Llierca

L’ampliació de moment s’allargarà fins el 15 de desembre

El Consorci, juntament amb els Ajuntaments de Montagut i Oix i de Sales de Llierca, han pres la decisió d’ampliar provisionalment la regulació de l’accés motoritzat a l’eix central de l’espai, concretament al sector de Sadernes-Sant Aniol d’Aguja. De moment, l’ampliació es farà fins el proper 15 de desembre però no es descarta allargar-la segons les necessitats.

L’ampliació ve motivada arrel dels episodis de sobreafluència de visitants viscuts als espais naturals protegits de la comarca, especialment als eixos centrals del Parc Natural de la Zona Volcànica i de l’Espai d’Interès Natural de l’Alta Garrotxa.

La mesura preveu evitar col·lapses circulatoris a la pista de Sadernes, un dels principals punts d’accés a l’espai, vista la gran afluència dels darrers caps de setmana.

La regulació de l’accés motoritzat a l’espai s’ha realitzat durant els últims anys, amb l’objectiu d’ordenar els visitants en el període de màxima afluència (entre març i octubre, ambdós inclosos), i evitar els problemes de circulació al llarg de la pista. D’aquesta manera, s’ordena l’estacionament de vehicles, tot millorant la seguretat de les persones, tant veïns de la zona com visitants, que poden ser fàcilment evacuats en cas d’emergència i minimitzant els impactes sobre el medi natural.

Ves al contingut