Es realitza la neteja de franges de seguretat per la prevenció d’incendis a les pistes de Gitarriu i de L’Orri

Gitarriu

Les tasques de neteja de l’entorn de les pistes s’han iniciat al novembre i s’acabaran la pròxima setmana

L’execució de franges de seguretat s’emmarca en les actuacions de prevenció dels incendis forestals a l’Alta Garrotxa.

Una de les finalitats del Consorci és la de prevenció de riscos, entre els quals i de forma rellevant i ha la prevenció d’incendis forestals.

En el marc del Pla de prevenció i extinció d’incendis forestals de l’Alta Garrotxa, pendent d’aprovació però document que el Consorci fa ja servir de referent, es contemplen tota una sèrie d’actuacions per garantir la prevenció d’incendis a l’espai. Entre aquestes actuacions hi figuren una sèrie de franges de seguretat/protecció, entre les quals les executades enguany.

A més, l’actuació en concret a la pista de Gitarriu i L’Orri  va ser sol·licitada per l’Ajuntament de Sales de Llierca, i s’ha dut a terme per dues empreses forestals, una ubicada a la comarca i l’altra amb una empresa d’inserció social. 

Els treballs forestals realitzats han consistit en la tallada i retirada de branques i l’estassada general del sotabosc del marge de la pista, especialment de grans ginestes.  

La pista de Gitarriu i de L’Orri són trams amb certa freqüentació, de manera que es considera important tenir els seus marges alliberats de combustible vegetal. Aquestes franges permetran reduir la càrrega de combustible i millorar alhora la seguretat de circulació en cas d’emergència.

Skip to content