Entra en funcionament l’acollida de visitants a la zona de la Muga durant aquest estiu

La riera de la Muga és una de les zones més freqüentades de l’Alta Garrotxa (especialment durant la primavera i l’estiu), on es practiquen multitud d’activitats de lleure per part dels usuaris, especialment associades a l’entorn de la xarxa fluvial (bany a les gorgues, trèquing aquàtic, etc.). També cal destacar que aquest sector és una Reserva Natural Parcial i que compta amb tota una sèrie de valors naturals protegits.

Arrel de la popularització dels espais naturals entre la societat i la situació provocada per la pandèmia de la COVID-19, ha augmentat notablement el nombre de visitants i la freqüentació en aquest sector. És per tots aquests motius que s’han plantejat tota una sèrie de mesures que han de permetre millorar l’acollida de l’usuari i garantir el gaudi del visitant, tot mantenint l’ordre al sector i preservar els valors naturals.

Per una banda, l’Ajuntament d’Albanyà ha iniciat el període de regulació del pas a la pista d’Albanyà a la Muga que serà efectiu del 15 de juny al 15 de setembre. Aquesta regulació de l’accés motoritzat és efectiva a l’alçada dels camps del Collell, on s’ha habilitat un aparcament per als usuaris del sector.

Per altra banda, també s’ha planificat un cocktail de mesures mitjançant la contractació de dos serveis:

En primer lloc, destacar el Servei d’Informació, que ja va estar operatiu els caps de setmana de juliol i agost de l’any passat, i que aquest any estarà operatiu pel cap de setmana de Sant Joan i diàriament els mesos de juliol i agost. Aquest servei,  s’encarregarà d’acollir al visitant i informar-lo en tot el relatiu a punts d’interès, itineraris i activitats, així com normes i recomanacions per gaudir al màxim de la visita. També donaran suport a la regulació del trànsit per evitar col·lapses al llarg de la pista. Complementàriament a aquest servei, es comptarà amb una tercera persona, contractada per l’Ajuntament d’Albanyà i que farà tasques de suport al Servei d’Informació al llarg de la pista i a l’aparcament del Collell.

En segon lloc, enguany també es comptarà amb un servei de Guardes Rural que vetllarà per mantenir l’ordre públic i gestionar les activitats que entrin en conflicte amb les normatives que s’apliquen a la zona al llarg de tota la Reserva Natural Parcial de La Muga, tant a Albanyà com al terme de Sant Llorenç de la Muga.

Aquest cocktail de mesures s’ha dissenyat conjuntament entre el Consorci, l’Ajuntament d’Albanyà, el Cos d’Agents Rurals i Mossos d’Esquadra. Tots aquests organismes participaran en el seu seguiment i es mantindran en contacte constant per poder adaptar-lo a les circumstàncies del moment.

Tot i això, es recomana evitar els pics d’afluència per poder gaudir al màxim de la visita. Recordeu que disposeu d’aparcaments habilitats on estacionar el vehicle tot i que el nombre de places és limitat, i per tant, s’aconsella accedir-hi durant les primeres hores del matí.

Skip to content