Es constitueix la Taula de Voluntariat Ambiental del Pirineu Oriental

En el marc del Pla estratègic 2019-2022 d’educació i voluntariat ambiental als parcs naturals de Catalunya, el Servei d’Educació Ambiental i el Servei d’Espais Naturals Protegits ha impulsat la constitució d’aquesta nova Taula de Voluntariat Ambiental.

La Taula està formada pel Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser, el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, el Consorci per a la Protecció i la Gestió dels Espais d’Interès Natural del Ripollès, el Consorci de l’Alta Garrotxa i les entitats ambientals del territori que hi realitzen accions de voluntariat.

La reunió de constitució va tenir lloc el 7 de juny a la tarda a Sant Pau de Seguries. A la reunió es van compartir els projectes de voluntariat que està duent a terme cada membre i es va plantejar de manera participada un Pla de treball conjunt 2022-2023, cercant sinergies i complicitats entre els membres de la Taula. A més, la Taula disposa d’un espai propi al portal Participa de Gencat per poder fer difusió de tots els documents que es van generant.

L’objectiu de les taules és consolidar un model de col·laboració i suport continuat entre l’òrgan gestor i les entitats amb voluntariat, un model basat en la cerca de complicitats i la voluntat de col·laboració i acció conjunta de les dues parts. En aquest sentit, al desembre de 2020 es van constituir les dues primeres taules de voluntariat ambiental: Taula de Voluntariat Ambiental dels ENPE de l’Empordà i Taula de Voluntariat Ambiental dels parcs naturals de les Terres de l’Ebre.

Skip to content