El Consorci, l’Ajuntament d’Albanyà i la Diputació col•laborem per ordenar l’acollida de visitants a la reserva de la Muga

La col·laboració s’ha articulat a través del Pla de Serveis del patrimoni natural de la Diputació de Girona

L’objectiu és definir la millor alternativa per ordenar l’acollida dels visitants al sector de la Muga

Un dels sectors amb més valor de l’Alta Garrotxa és el transcurs de la Muga per l’espai d’interès natural, que esdevé Reserva Natural Parcial al seu pas pels termes d’Albanyà i de Sant Llorenç de la Muga.

És precisament a l’entorn d’aquest riu, al seu pas per aquests termes, on es donen episodis de massificació associats a les activitats de lleure vinculades als gorgs, i que s’han aguditzat durant aquest estiu arrel de la pandèmia de la COVID-19.

Per intentar ordenar al freqüentació durant aquest estiu, i vist els episodis de desordre públic que van tenir lloc ja durant la fase 2 i 3 del desconfinament,  l’Ajuntament d’Albanyà, en col·laboració amb el Consorci, va mobilitzar recursos per informar al visitant, habilitar un nou aparcament i regular l’accés motoritzat en el sector.

Paral·lelament, durant el mes d’agost, i preveient la necessitat de fer una ordenació integrada en un futur i la necessitat d’infraestructures de suport, l’Ajuntament d’Albanyà va demanar un Pla de Serveis del Patrimoni Natural a la Diputació de Girona.

Skip to content