Des del mes de maig, una brigada mòbil de Forestal Catalana realitza tasques a l’Espai Natural Protegit de l’Alta Garrotxa

L’Espai Natural Protegit de l’Alta Garrotxa, a través del Consorci de l’Alta Garrotxa, havia disposat d’una brigada formada per dues persones des de la seva constitució. Arran de la reestructuració de l’ens el 2011, es va perdre aquesta part de l’equip, quedant molt mancada la gestió activa directa i el manteniment d’infraestructures.

Des d’aquest maig, i de moment fins a final d’aquesta anualitat, aquesta situació ha canviat, en poder comptar amb una brigada mòbil de Forestal Catalana i que realitza treballs per espais de Xarxa Natura 2000 sota la coordinació de la Direcció General de Polítiques Ambientals i els Serveis Territorials, com és el cas de l’Alta Garrotxa.

Aquesta brigada itinerant, formada per tres treballadors, i que realitza les seves tasques a diversos espais de comarques gironines, està desenvolupant tasques de manteniment que eren molt necessàries a l’espai natural protegit i a les quals el Consorci no havia pogut fer front amb els recursos disponibles.

Entre les tasques més necessàries destaca la restitució de les zones més deteriorades de les àrees d’acollida i els aparcaments, sobretot al sector de la Muga i Sadernes-Sant Aniol, la reposició i instal·lació d’estructures de conservació per la flora amenaçada, o la prevenció d’incendis forestals, com serien els dipòsits d’aigua. De la mateixa manera, també permet resoldre amb rapidesa les incidències i/o actes vandàlics que tenen llocs en determinats punts de l’espai i sobre els quals és necessari actuar amb la màxima celeritat possible. 

El fet de disposar d’aquesta brigada és un element clau per la gestió de l’Espai Natural Protegit de l’Alta Garrotxa, que amb gairebé 33.000 ha esdevé un dels espais protegit més grans i característics del Prepirineu oriental.

Ves al contingut