Tornem a posar en marxa el dispositiu d’acollida de visitants a la zona de la Muga d’aquest estiu

La riera de la Muga és una de les zones més freqüentades de l’Alta Garrotxa (especialment durant la primavera i l’estiu), on es practiquen multitud d’activitats de lleure per part dels usuaris, especialment associades a l’entorn de la xarxa fluvial (bany a les gorgues, trèquing aquàtic, etc.). També cal destacar que aquest sector és una Reserva Natural Parcial i que compta amb tota una sèrie de valors naturals protegits.

Arrel de la popularització dels espais naturals entre la societat produïda després de la pandèmia, ha augmentat notablement el nombre de visitants i la freqüentació en aquest sector. En aquest sentit, i donant continuïtat a la feina duta a terme durant els estius dels darrers anys, s’han plantejat tota una sèrie de mesures que han de permetre millorar l’acollida de l’usuari i garantir el gaudi del visitant, tot mantenint l’ordre al sector i preservar els valors naturals.

Per una banda, l’Ajuntament d’Albanyà ha iniciat el període de regulació del pas a la pista d’Albanyà a la Muga que serà efectiva del 15 de juny al 15 de setembre, de 9:00 a 19:00h. Aquesta regulació de l’accés motoritzat és efectiva a l’alçada dels camps del Collell, on s’ha habilitat un aparcament per als usuaris del sector.

Per altra banda, també s’ha contractat dos serveis: El Servei d’Informació i el Servei de Guarderia Rural. Tots dos serveis comptaran amb la participació de les empreses que els van dur a terme l’any passat, garantint-ne la continuïtat i l’èxit que van tenir.

El Servei d’Informació, que ja va estar operatiu el pont de Sant Joan, també estarà operatiu diàriament els mesos de juliol i agost. Aquest servei,  s’encarregarà d’acollir al visitant i informar-lo en tot el relatiu a punts d’interès, itineraris i activitats, així com normes i recomanacions per gaudir al màxim de la visita. També donaran suport a la regulació del trànsit per evitar col·lapses al llarg de la pista.

El Servei de Guardes Rurals vetllarà per mantenir l’ordre públic i gestionar les activitats que entrin en conflicte amb les normatives que s’apliquen a la zona al llarg de tota la Reserva Natural Parcial de La Muga, tant a Albanyà com al terme de Sant Llorenç de la Muga.

El dispositiu dona continuïtat a les mesures implementades durant la temporada del 2022 i que es van dissenyar conjuntament entre el Consorci, l’Ajuntament d’Albanyà, el Cos d’Agents Rurals i Mossos d’Esquadra.

Tot i això, es recomana evitar els pics d’afluència per poder gaudir al màxim de la visita. Recordeu que disposeu d’aparcaments habilitats on estacionar el vehicle tot i que el nombre de places és limitat, i per tant, s’aconsella accedir-hi durant les primeres hores del matí.

Skip to content