Comença el període de regulació de l’accés motoritzat a la pista de Sadernes

La restricció de l’accés motoritzat es durà a terme des del 12 de març al 2 de novembre, ambdós inclosos

El tancament serà efectiu les 24 hores del dia durant tots els dies de la setmana

El proper divendres 12 de març s’inicia la regulació de l’accés motoritzat a la pista de Sadernes, que serà permanent durant les 24 hores del dia i tots els dies de la setmana. Aquesta restricció de pas s’allargarà fins al 2 de novembre. El tancament es portarà a terme mitjançant una senyalització informativa adequada, per tal que els usuaris tinguin coneixement de la restricció de pas.

Aquesta regulació es basa en l’aplicació del Decret 166/98 de regulació de l’accés motoritzat al medi natural. En base a aquest Decret, només podran accedir a la zona els vehicles autoritzats, mentre que la resta d’usuaris hauran d’estacionar el vehicle a l’aparcament de Sadernes.

Complementàriament, durant l’època de més afluència, es posarà en marxa un Servei d’Informació per atendre els visitants, així com un servei de Guarderia rural.

Tant la regulació com aquests serveis complementaris han de facilitar que els usuaris de l’espai puguin gaudir d’una experiència satisfactòria, i d’altra banda, preservar els valors naturals de l’espai.

El Consorci està treballant per disposar de mesures alternatives en cas de repetir-se els episodis de massificació i congestió de la xarxa viària produïts l’estiu passat. Aquests incidents, a més de comprometre la conservació dels valors naturals de l’espai natural i produir conflictes amb el territori, poden posar en risc tant als habitants com als visitants de l’espai, ja que poden impedir el pas dels serveis d’emergències en cas de ser necessaris.

Moltes gràcies per la vostra col·laboració.

Per qualsevol dubte, podeu contactar amb nosaltres al Consorci de l’Alta Garrotxa, al 972 28 78 82.

Skip to content