Ampliem novament el període de regulació de l’accés motoritzat a Sadernes per minimitzar la massificació al sector

El Consorci, juntament amb els Ajuntaments de Montagut i Oix, Sales de Llierca i Tortellà, han pres la decisió d’ampliar novament la regulació de l’accés motoritzat a l’eix central de l’espai, concretament al sector de Sadernes-Sant Aniol d’Aguja. Aquesta ampliació es farà fins el proper 15 de desembre i seguirà essent vigent durant les 24h.

L’ampliació ve motivada arrel de la sobreafluència de visitants als espais naturals protegits de la comarca, especialment als eixos centrals del Parc Natural de la Zona Volcànica i de l’Espai d’Interès Natural de l’Alta Garrotxa.

La mesura preveu evitar col·lapses circulatoris a la pista de Sadernes, un dels principals punts d’accés a l’espai, vista la gran afluència dels últims caps de setmana.

La regulació de l’accés motoritzat té com a objectiu l’ordenació dels visitants i evitar els problemes de circulació al llarg de la pista. D’aquesta manera, s’organitza l’estacionament de vehicles, tot millorant la seguretat de les persones, tant veïns de la zona com visitants minimitzant els impactes sobre el medi natural.

Es preveu que de cara als pròxims anys aquesta regulació sigui sempre efectiva de l’1 de març al 15 de desembre.

Skip to content