Ahir va tenir lloc la Jornada Tècnica per la “Presentació de l’estratègia per al relleu agrari a la Garrotxa i experiències territorials a Catalunya”

Ahir va tenir lloc a Can Trona, a la Vall d’en Bas, la “Presentació de l’estratègia per al relleu agrari a la Garrotxa i experiències territorials a Catalunya”. Aquesta Jornada tècnica s’emmarca en el treball per crear una proposta executiva per posar en marxa un Programa de suport al relleu agrari a la comarca de la Garrotxa.

A la Jornada es van presentar els resultats de l’estudi del Grup Operatiu de la Xarxa pel Relleu Agrari (XRA), de la qual també forma part el Consorci i es van presentar una sèrie d’experiències inspiradores per tal de fomentar el relleu agrari així com millorar la situació del sector primari a la comarca. Aquestes experiències, presentades en el marc d’una taula rodona, van donar contingut a un debat amb els assistents per tal de  seguir avançant en aquest objectiu.  

Des del Consorci, juntament amb la Fundació Pau Costa, es va presentar breument el Pla d’Impuls de la Ramaderia Extensiva a l’Alta Garrotxa, , impulsat pel Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, i que pretén impulsar la principal activitat econòmica de l’espai, com a estratègia de conservació.

A la tarda es va dur a terme un taller dinàmic i participatiu amb empreses i emprenedors del sector primari de la comarca amb l’objectiu de concretar les línies d’actuació que afavoreixin el sector.

Skip to content