Activitats formatives per la conservació i gestió del territori de la Garrotxa

El passat dimarts dia 6 vam realitzar una sessió al curs de Conservació i gestió del territori de la Garrotxa.

Aquest curs  consta de diferents sessions amb els tècnics dels espais naturals protegits on es plantegen les principals problemàtiques del territori i dels valors protegits, així com les línies de gestió i conservació en les quals es treballa.

Aquestes sessions, que es poden realitzar de forma independent entre ells, complementen les sessions del Curs de Bon Coneixedor de la Garrotxa, que es realitza normalment durant la tardor.

En aquesta edició,  des del Consorci es va dur a terme una sessió sobre l’ús públic a l’ENP de l’Alta Garrotxa.

La jornada, que es va desenvolupar a l’entorn de l’eix Sadernes-Sant Aniol va tractar els aspectes clau que regula el Pla de protecció de l’espai en relació a l’ús públic i les activitats de lleure. Concretament, es va exposar la regulació de l’accés motoritzat a Sadernes i la Reserva Natural Parcial de la Muga, i l’ordenació de l’escalada i el descens de barrancs a tot l’espai entre altres.

Paral·lelament es va destacar la importància de la sensibilització ambiental del visitant i l’usuari en general i la necessitat de donar pautes clares per a les bones pràctiques en les aproximacions de la societat al medi natural.

Seguim treballant doncs, per tenir persones formades per traslladar els valors necessaris per a la conservació dels nostres espais naturals protegits.

Skip to content