Celebrem la primera sessió de 2024 de la Taula de voluntariat

El passat dia 3 de febrer vam participar de la primera sessió de l’any de la Taula de Voluntariat dels Pirineus Orientals, que engloba l’ENP de l’Alta Garrotxa, el ENPs del Ripollès, el Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser i el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa. 

En aquesta jornada es va realitzar una formació en projectes de ciència ciutadana, realitzada per part de la Xarxa de Conservació de la Natura i el Museu de Ciències Naturals de Granollers.

En aquesta sessió es va donar a conèixer als assistents de les entitats de voluntariat, plataformes i projectes de voluntariat ambiental, sobre tot centrat en seguiment de grups de fauna. Concretament, des del Museu de Granollers, el grup de recerca BiBIO va presentar els programes de seguiment vinculats a ciència ciutadana:

    Programa de seguiment de papallones – Catalan Butterfly Monitoring Scheme

    Programa de seguiment de ratpenats – ratpenats.org

    Programa de seguiment de petits mamífers Europeus – SEMICE

    Projecte Liró – lirons.org

Posteriorment, es van presentar les principals iniciatives de voluntariat dutes a terme durant el 2023 i es van començar a perfilar els objectius per 2024. A la Garrotxa volem impulsar un marc de relació entre la taula SISA (Servei integral de suport a l’associacionisme) de la Garrotxa i les entitats de caire ambiental que realitzen activitats als espais naturals protegits de la comarca.

Skip to content