L’objectiu de la visita ha estat conèixer el model de gestió del Consorci i el projecte de recuperació d’espais oberts a l’EIN
Durant la visita els estudiants han elaborat una sèrie d’inventaris florístics al sector de Pera per conèixer la riquesa botànica del sector
Durant aquest setmana, i tal i com ja s’ha fet durant els darrers anys, una quinzena d’alumnes del Màster Environnement: Dynamique des territoires et des Société (EDTS) de la Universitat de París-Sorbonne van visitar l’Alta Garrotxa, concretament el nucli de Pera, sota la tutorització de la Dra. Marianne Cohen.
En aquest marc, l’àrea tècnica del Consorci va fer una xerrada sobre la gestió dels espais naturals a Catalunya i específicament el model desenvolupat a l’Alta Garrotxa a través de la conformació d’un ens local. Posteriorment, es van exposar els projectes més rellevants que està duent a terme el Consorci i en especial el projecte de recuperació d’espais oberts.
Durant la visita, el grup francès va realitzar una sèrie de visites a camp, com ja han fet en anualitats anteriors, per fer aixecaments botànics i conèixer la composició florística dels prats de Pera. Amb les dades obtingudes, i juntament amb els seguiments realitzats des del Consorci per espècies com l’escorxador (Lanius collurio) i les papallones diürnes, es volen estudiar les possibles correlacions, també en relació al maneig de la pastura realitzat en aquest sector.
A diferència d’edicions anteriors, la visita també va comptar amb parades en diferents punts accessibles de l’espai per tal d’explicar amb detall diferents actuacions dels àmbits de gestió del Consorci in-situ. En aquest context, s’ha explicat per exemple la participació en el programa LIFE+ Taxus, aspectes relacionats amb el lleure i l’ordenació d’activitats com el bany o el senderisme, algunes actuacions de conservació del patrimoni cultural, com la prevista al pont del Bolacell o el projecte transversal d’espai oberts. Complementàriament es va realitzar una visita als nuclis d’Oix i de Beget, on es va fer referència al poblament dins l’espai des d’una perspectiva d’evolució històrica.