Comença el període de regulació de l’accés motoritzat a la pista de Sadernes a l’Alta Garrotxa

Regulació accés motoritzat Sadernes 2022

El proper divendres 12 de març s’inicia la regulació de l’accés motoritzat a la pista de Sadernes que porta a la Vall del Riu i la Muntada, serà permanent durant les 24 hores del dia i tots els dies de la setmana. Aquesta restricció de pas serà vigent fins l’1 de novembre.

Aquesta regulació es basa en l’aplicació del Decret 166/1998 de 8 de juliol de regulació de l’accés motoritzat al medi natural i només podran accedir a la zona els vehicles autoritzats com és el cas de veïns de la zona i serveis d’emergències o rescat. La resta d’usuaris hauran d’estacionar el vehicle a l’aparcament de Sadernes, únic pàrquing habilitat.

Durant el període de més afluència a l’espai, tal i com ja es va iniciar l’any passat, caldrà fer reserva prèvia per accedir a l’aparcament i garantir l’estacionament del vehicle. Aquest tràmit serà necessari a partir de mitjans d’abril coincidint amb l’inici de Setmana Santa, pròximament informarem del seu funcionament a través dels nostres mitjans de comunicació habituals.

Complementàriament, es posarà en marxa un Servei d’Informació per atendre els visitants, així com un servei de Guarderia rural.

Aquestes normatives i serveis estan encaminats a evitar els episodis de massificació i congestió de la xarxa viària i facilitar que els visitants puguin gaudir la seva experiència a l’Alta Garrotxa. També garanteixen la preservació  dels valors naturals de l’espai, ja que la situació de les temporades anteriors requeria de solucions urgents per frenar les conseqüències en la biodiversitat i l’entorn en espais tan fràgils: erosió de sòls, turbulència de l’aigua, afectació directa sobre la flora o la fauna (manipulació d’animals o aixafaments dels propis animals i nius) o soroll (molèsties per a la reproducció).

Per qualsevol dubte, podeu contactar amb nosaltres al Consorci de l’Alta Garrotxa, al 972 28 78 82.

Skip to content