Posada en funcionament d’un polsador per a emergències a Sant Aniol d’Aguja

La instal·lació d’aquest equipament millorarà la comunicació i gestió de les emergències en una zona sense cobertura telefònica

Aquesta actuació s’ha coordinat entre el cos de Bombers, l’Associació Amics de Sant Aniol d’Aguja i el Consorci

L’eix central de l’EIN, en el sector de la Vall de Sant Aniol, és la zona amb més freqüentació de l’Alta Garrotxa. En el sector, al llarg de l’any, s’hi desenvolupa l’activitat de visita turística i senderisme, i en els mesos d’estiu hi ha també una gran activitat de bany als gorgs.

Malgrat és un espai altament freqüentat (33.325 persones al 2020), al sector de Sadernes i Sant Aniol d’Aguja no hi ha cobertura de telefonia mòbil, ni tan sols de 112 (degut principalment a la seva orografia i ubicació), fet que complica la gestió d’emergències i de la intervenció en cas d’accidents.

En aquest sentit, a fi i efecte de poder millorar la gestió de les emergències a la Vall de Sant Aniol, en data 24 de febrer de 2020 es va signar un conveni de col·laboració entre el Consorci, els Amics de Sant Aniol d’Aguja i el Cos de Bombers d’Olot per la instal·lació d’un polsador d’emergències a la Rectoria de Sant Aniol d’Aguja.

Durant aquesta tardor i hivern s’han realitzat les tasques d’instal·lació del polsador i actualment ja es troba en funcionament per tal d’oferir servei als visitants, en cas d’emergència.

Aquest equipament permetrà comunicar-se directament amb la Sala de Control de Girona, que podrà organitzar i mobilitzar els seus efectius en funció de les dades que es rebin a través del dispositiu, agilitzant el temps i tipus de resposta.

L’actuació correspon a una demanda històrica per millorar la gestió de les emergències en una zona sense cobertura telefònica i amb una gran afluència.

Skip to content