Hem finalitzat la instal·lació de senyals per ordenar i sensibilitzar els visitants l’espai natural

Durant aquesta primavera, el Consorci de l’Alta Garrotxa, juntament amb el Consell Comarcal de la Garrotxa i Turisme Garrotxa, hem finalitzat la instal·lació de senyalització, vinculada a l’ordenació de l’ús públic a l’espai natural protegit.

La confecció i instal·lació d’aquesta senyalització s’ha cofinançat amb el Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER 2014-2020) en el marc del projecte “La Garrotxa, terra de volcans, cultura i identitat” i els Plans de Foment territorial del turisme de Catalunya 2019 concedits a través del Consell Comarcal de la Garrota amb l’objectiu de diversificar, ordenar i millorar l’ús turístic del patrimoni natural de l’Alta Garrotxa.

Entre les actuacions de més destacades són aquelles orientades a la recirculació de visitants cap a zones menys massificades, la millora de la senyalització per garantir l’ordre en sectors més visitats i uns panells informatius en relació als valors naturals de l’espai.  

Aquests panells informen de forma atractiva per al visitant d’aspectes fonamentals vinculats a la conservació de l’espai, per tal de comunicar en relació als valors naturals i les seves interrelacions i contribuir a la sensibilització del públic general.  

En primer lloc, destaquen els valors principals de la xarxa fluvial, concretament a la riera de Sant Aniol, on es troben hàbitats molt sensibles de l’espai i on hi coincideixen les principals activitats de lleure. En el plafó també s’hi representa sistema càrstic de l’espai, imprescindible per a la interpretació del conjunt.

En segon lloc s’ha confeccionat un panell sobre la importància de les pastures de muntanya i l’activitat ramadera per la conservació de determinats valors naturals. En aquest plafó s’han plasmat les principals interrelacions i processos que hi tenen lloc. Aquest darrer plafó, s’ha instal·lat al sector de Comanegra, on es troben els prats d’hàbitat comunitari amb millor representació dins de tota l’Alta Garrotxa.

Skip to content