- La sessió va tenir lloc el passat 20 d’octubre a l’Escola Agrària de Manresa
- La Xarxa ha nascut amb la missió d’incentivar, facilitar i transformar el relleu generacional
El passat dimecres va tenir lloc a l’Escola Agrària de Manresa, una reunió de treball de la Xarxa de Relleu Agrari.
Aquesta Xarxa, en la que també hi estem participant des de fa ja unes setmanes, té la missió d’incentivar, facilitar i transformar el relleu generacional.
En aquest sentit, després d’haver realitzat l’Estudi socioeconòmic de l’Alta Garrotxa (2020), i haver constatat la dificultat de retenció de la població jove (excepte en sectors molt concrets de l’espai, com és Oix i Lliurona), es veu necessari posar el focus en el relleu agrari, com una de les principals problemàtiques per al manteniment de l’activitat agrària a l’espai natural protegit de l’Alta Garrotxa.
Tot i que la Xarxa de Relleu Agrari està en un procés molt incipient de la seva creació, l’organització pretén poder esdevenir una xarxa de referència que pugui ser clau en els processos de relleu en el sector agrari tot facilitant les diverses etapes professionals i vitals de les persones que s’hi dediquen. Cal tenir en compte que el Pla de protecció de l’Alta Garrotxa basa part dels seus objectius de conservació en el manteniment de determinades activitats tradicionals, principalment la ramaderia, i això passa per fixar la població a l’espai i resoldre la clau de volta del relleu agrari.
La Xarxa està formada per entitats com l’Escola de Pastors, la Xarxa per al Conservació de la Natura, Terra Franca, l’Associació per al Desenvolupament Integral, la consultora Neus Monllor, i recentment també estem participant des del mateix Consorci.