Des del Consorci seguim col·laborant per aconseguir adequar una escola a Lliurona

Aquest dilluns vam realitzar una visita a Lliurona amb diferents membres de les administracions competents per tal d’estudiar la futura ubicació de l’escola d’obra

La construcció d’una escola d’obra és una reivindicació històrica per tal de poder deixar enrere els barracons actuals després de 30 anys

Aquest dilluns 1 de març vam realitzar una visita a Lliurona per tal d’estudiar les possibilitats d’ubicació de la futura escola de Lliurona, l’única de tota l’Alta Garrotxa. A la visita també hi va assistir el Director dels Serveis Territorials d’Educació, el Sr. Martí Fonalleres i tècnics del seu servei, la Directora del centre, membres de l’AMPA, i membres de l’equip de govern de l’Ajuntament d’Albanyà, entre ells el Sr. Joan Fàbrega, l’Alcalde.

Aquesta era una visita molt esperada per tal de posar fil a l’agulla a la construcció d’una escola d’obra al nucli de Lliurona, que fa més de 30 anys que funciona ininterrompudament amb barracons.

Val a dir, que la substitució dels barracons és una reivindicació històrica dels veïns de Lliurona, l’Ajuntament  i el Consorci de l’Alta Garrotxa, que reclamen un edifici digne pels infants de Lliurona. Cal tenir en compte que Lliurona és un dels nuclis de població més important de l’ENP de l’Alta Garrotxa que compta amb l’única escola de tot l’espai.

Actualment l’escola compta amb 17 alumnes i està ubicada en uns terrenys particulars, la cessió dels quals finalitza el 2022, motiu pel qual urgeix la relocalització i consolidació de l’edifici.

A nivell legal, el Pla de Protecció de l’Alta Garrotxa estableix una àrea d’atenció especial a Lliurona, on es preveuen els serveis comunitaris d’educació i d’altra banda, l’Ajuntament disposa d’uns terrenys per poder dur a terme la construcció.

Des de l’Escola, l’AMPA, els veïns, l’Ajuntament i el Consorci celebrem aquest pas endavant amb Educació per poder tirar endavant aquest esperat projecte que permetrà la consolidació de la població en aquest sector de l’Alta Garrotxa.

Ves al contingut