Continuem la rehabilitació de la Rectoria de Sant Aniol d’Aguja gràcies a una subvenció de la Diputació de Girona

La Rectoria de Sant Aniol forma part d’un dels conjunts històrics més emblemàtics i representatius de l’espai natural protegit de l’Alta Garrotxa, tant per la seva rellevància patrimonial com pel seu interès des del punt de vista de l’ordenació de l’ús públic.

Des de 2013, el Consorci i els Amics de Sant Aniol han obtingut finançament per a la realització de les diferents fases de rehabilitació i consolidació de l’edifici, gràcies a subvencions de la Diputació de Girona i la Generalitat de Catalunya. Durant aquests anys s’han executat diferents treballs integrals de restauració, que van des de la consolidació de l’estructura de l’edifici (que es trobava molt malmesa fins al punt que s’havien produït diversos despreniments) fins a la instal·lació del sistema de depuració d’aigües grises.

Durant el passat mes de maig, la Diputació de Girona va concedir una subvenció al Consorci de l’Alta Garrotxa que ascendeix a 25.000,00€ i que ha permès finançar el 90%  del cost d’aquesta fase de la rehabilitació de l’edifici. Recentment, els treballs previstos en aquesta subvenció han finalitzat satisfactòriament.

En aquesta fase de la rehabilitació, les obres han consistit en l’adequació dels interiors de l’edifici, que van des dels treballs de fusteria fins a la pintura de part de l’edifici. Aquestes darreres intervencions estan servint per avançar en la recuperació de la funcionalitat dels espais interiors, actuacions amb la finalitat de permetre recuperar-ne la seva utilitat pública.

Ves al contingut