Consolidació amb pedra seca d’un tram del camí de Sant Aniol

Foto d’abans i després de les obres d’arrenjament

El Consorci de l’Alta Garrotxa continua treballant per preservar el patrimoni local amb la millora i manteniment del camí de Sant Aniol mitjançant tècniques de pedra seca. Aquesta intervenció ha permès restaurar el tram més malmès, facilitant així l’accés a una de les zones més visitades de l’Espai Natural Protegit de l’Alta Garrotxa.

En el camí de Sant Aniol, s’han recuperat més de 20 metres en un punt especialment deteriorat. La intervenció ha inclòs la reconstrucció del mur de contenció i del ferm del camí, seguint el mètode tradicional de pedra seca. Aquesta tècnica assegura que l’obra s’integri perfectament al paisatge, mantenint-ne l’aspecte original i evitant elements urbanitzats visibles. Aquesta millora beneficiarà tant excursionistes com animals de bast.

El projecte ha estat finançat pel Consorci de l’Alta Garrotxa i ha comptat amb la col·laboració dels Amics de Sant Aniol d’Aguja. L’execució de l’obra ha estat a càrrec de l’empresa empordanesa PRAT-COMÚ, que treballa amb inserció social.

La intenció del Consorci de l’Alta Garrotxa i dels Amics de Sant Aniol d’Aguja és continuar recuperant més trams de camins dins l’Espai Natural Protegit de l’Alta Garrotxa en els propers anys, contribuint així a la conservació i millora de l’entorn natural.

Ves al contingut