Comencem l’any fent balanç de la freqüentació a Sant Aniol durant el 2018

Balanç freqüentació Sant Anil

28.500 persones han visitat Sant Aniol durant el 2018

Igual com l’any passat, la visita i activitat a l’entorn dels gorgs ha estat l’atracció principal dels visitants

Segons les dades recollides pel Consorci, unes 28.500 persones han visitat la zona de Sant Aniol d’Aguja al llarg de l’any 2018.

El 71% d’aquestes visites s’han produït entre els mesos de juny a setembre, coincidint amb el període estival. D’altra banda, durant els mesos que ha durat la regulació d’accés motoritzat a la zona de Sadernes, que enguany ha estat del 16 de març al 31 d’octubre, s’han comptabilitzat 25.860 persones, el que suposa la gran majoria de les visites.

Enguany cal destacar, per primera vegada en els darrers sis anys, una disminució de les visites en relació a l’any anterior. De fet, el 2018 a Sant Aniol s’han registrat unes 5.000 persones menys que el 2017. Una de les causes principals pot ser la gran pluviositat d’enguany, i en cert grau també una major distribució dels visitants cap a altres senders o punts d’interès (cal recordar que existeixen 6 itineraris senyalitzats del Consorci, així com una àmplia xarxa de senders d’Itinerànnia). Oix i Beget segueix sent també dos pobles de gran atractiu que acullen visitants.

Seguint la dinàmica dels darrers anys, una part important de les persones que visiten el sector de Sant Aniol ho han fet per visitar els diferents gorgs i banyar-s’hi. D’altra banda, també cal mencionar les persones que practiquen el senderisme o que acudeixen a l’indret per a practicar l’escalada (aquestes darreres no queden registrades en el recompte esmentat, donat que no arriben fins a Sant Aniol).  

Segons les dades obtingudes a través del servei d’informació, que ha patrullat de forma aleatòria aquest sector durant els mesos de més afluència, una quarta part dels visitants són de la província de Girona, la meitat provenen de la resta de Catalunya, i una altra quarta part són turistes estrangers o de la resta de l’estat espanyol. 

Pel que fa a les incidències, cal destacar una reducció important de la presència de gossos deslligats en relació amb l’any anterior, degut a la millor senyalització i sobretot per la tasca dels serveis d’informació i de vigilància.

Es segueixen detectant, de manera puntual, altres incidències com l’acampada, l’encesa de foc, i l’abocament d’escombraries.

En aquest sentit, en els mesos de més afluència hi ha hagut un servei de neteja treballant regularment per a procurar mantenir l’entorn net i lliure de deixalles.

Un any més, volem agrair la col·laboració de gran part dels visitants, per respectar l’entorn i mantenir nets els espais visitats i especialment dels veïns que viuen a la zona, que col·laboren activament perquè la regulació de l’accés motoritzat funcioni correctament.

Skip to content