Participem al 1r Simposi de Natura i Excursionisme. Conservem el bon excursionista, organitzat per la FEEC.

El passat dissabte, 30 de setembre, vam participar al 1r Simposi de Natura i Excursionisme organitzat per la FEEC, amb el suport de l’Ajuntament de Camprodon, entre altres entitats.

L’objectiu d’aquesta jornada era reflexionar conjuntament per trobar l’encaix entre el respecte i la protecció del medi natural amb les activitats de muntanya, partint de diferents xerrades.

La jornada va començar amb una presentació de l’Estela Inés Farías-Torbidoni, de la Universitat de Lleida, i que ha encapçalat estudis sobre capacitat de càrrega i ús públic en molts parcs naturals del país. En aquest sentit es van apuntar ja alguns reptes de futur per trobar aquest encaix, juntament amb altres xerrades, com la del Segell de Curses Sostenibles de la FEEC, que va presentar la Merche González, i una presentació sobre l’Escalada tradicional, a càrrec de Xavi Bo, de Roca Nua, entre altres.   

Durant la sessió, els Cos d’Agents Rurals van fer una presentació sobre la relació de l’excursionisme amb la fauna salvatge, com és el cas del llop i l’ós. Complementàriament van presentar la iniciativa “A la natura, no hi deixis rastre” que aquesta tardor es posarà en marxa als centres escolars del país, una iniciativa del mateix cos i la Fundació Kilian Jornet.

La intervenció del Consorci es va articular a partir de la pregunta “Com ordenar l’ús públic als espais naturals protegits?”, on vam presentar totes les iniciatives articulades per l’ens durant els darrers 20 anys per compatibilitzar les activitats de lleure amb la conservació dels valors naturals de l’espai.

A la jornada van participar a l’entorn de 40 persones de diferents àmbits amb les quals es va poder obrir una taula rodona de debat per anar perfilant aquests reptes de futur i traçant un camí comú.  

Skip to content