Nou DEA instal·lat a Sadernes per facilitar una ràpida intervenció en els casos d’aturada cardíaca

L’Espai Natural Protegit de l’Alta Garrotxa, conegut per la seva bellesa natural i la seva gran afluència de visitants, ha fet un pas important per a millorar la seguretat dels veïns de la zona i dels seus visitants. L’Ajuntament de Sales de Llierca ha posat a disposició  un desfibril·lador extern automàtic (DEA) a la zona de Sadernes. Aquest aparell portàtil està ubicat en un lloc estratègic i senyalitzat per cartells, permetent així una ràpida localització en cas d’emergència.

El DEA és un dispositiu electrònic portàtil dissenyat per a diagnosticar i tractar l’aturada cardiorespiratòria, una condició crítica que es manifesta quan una persona està inconscient i no respira normalment. Mitjançant una descàrrega elèctrica, el DEA pot reactivar la funció cardíaca si s’aplica abans dels deu minuts de l’aturada cardiorespiratòria.

Amb aquest nou equipament, destinat a facilitar una ràpida intervenció en els casos d’aturada cardíaca extrahospitalària, l’Ajuntament de Sales de Llierca reafirma el seu compromís amb la salut i el benestar tant dels seus veïns com de tots aquells que gaudeixen de l’Alta Garrotxa.

Ves al contingut