Comunicació i educació ambiental

Informació i educació ambiental

Per a promoure una consciència envers la conservació dels valors naturals, paisatgístics i socials són fonamentals la informació i l’educació ambiental.

Per això el Consorci duu a terme la tasca d’informar de les normes de l’espai de manera que els visitants puguin desenvolupar la seva activitat de manera respectuosa i amb el menor impacte negatiu possible. Complementàriament, la tasca de promoure el coneixement més profund de la natura ha de servir per apoderar la ciutadania com a motor de canvi cap a un model de societat més sostenible i respectuós amb el medi, i el Consorci vol participar, en la mesura del possible, en aquest compromís.

El Consorci, de manera esporàdica, organitza tallers per tal de promoure el coneixement de l’entorn i l’educació ambiental.

El 2019 es varen dur a terme dos tallers:

  • Taller d’educació ambiental sobre els valors naturals dels espais humits d’interès ecològic de la Bassa de Palol i l’Estany de Can Camps, al municipi de Tortellà (en coordinació amb l’escola del municipi).
  • Tallers de coneixença dels valors naturals de l’hàbitat fluvial de la riera de La Muga a les empreses d’esports d’aventura amb activitat a la Reserva Natural Parcial de la Muga (en coordinació amb el Càmping Bassegoda Park i l’Ajuntament d’Albanyà).

Es tracta d’un servei que es dedica a la informació i educació dels visitants en els principals punts de freqüentació de l’EIN.  Aquestes tasques permeten informar el visitant sobre els valors de l’EIN i anar conscienciant sobre les activitats compatibles amb la seva preservació.

Els serveis es realitzen en els principals punts d’entrada a l’espai, i especialment al sector de Sadernes i Sant Aniol, de forma fixa i de forma itinerant, al llarg dels períodes de màxima afluència de visitants (setmana santa, pont d el’1 de maig i de juny a setembre).

Aquest servei es complementari al servei de vigilància (veure Àmbit de Prevenció de riscos al medi natural).

Skip to content