El taller d’aprenentatge va tenir lloc durant la setmana del 5 al 9 de novembre. Durant la visita els estudiants han conegut de primera mà diverses experiències de muntanya mitjana de la mà dels agents locals de l’espai.
Durant la setmana del 5 al 9 de novembre ha tingut lloc a l’EIN de l’Alta Garrotxa, un dels tallers d’aprenentatge del Màster Universitari de Gestió d’Àrees de Muntanya. Aquest màster, coordinat per la Universitat de Lleida, s’ofereix de forma conjunta amb altres universitat de Catalunya, entre elles la Universitat de Girona.
El seu principal objectiu és la formació de professionals que hauran de desenvolupar la seva activitat en àrees de muntanya i, d’acord amb la UdG, s’ha seleccionat l’espai de l’Alta Garrotxa per a la realització d’un dels 3 tallers d’aprenentatge que inclou. Aquest taller s’ha realitzat per part del Consorci, juntament amb la UdG, organitzant visites in-situ per conèixer de primera mà diverses experiències vinculades a la gestió realitzada per organismes públics, així com a l’activitat econòmica de l’espai.
A través d’aquests casos pràctics, el taller ha permès una aproximació real al model de gestió desenvolupat a l’Alta Garrotxa, des del punt de vista dels diferents agents implicats. El desenvolupament del taller ha estat possible gràcies a la implicació de famílies ramaderes de l’Alta Garrotxa, el Càmping Bassegoda, l’Ajuntament d’Albanyà, la Mancomunitat de la Vall de Camprodon, el DARP, i organismes com DinamiG i ADRINOC, que han participat activament al llarg de tota la setmana.