Nou servei d’atenció telefònica al visitant de l’Alta Garrotxa

Recentment, i gràcies a una contractació de la Generalitat de Catalunya, els visitants que necessitin informació sobre l’Espai Natural Protegit de l’Alta Garrotxa es podran adreçar a un nou número d’atenció telefònica (972 716 174) de dilluns a divendres de 09:00h a 14:00h. Aquestes consultes també es podran realitzar per correu electrònic (info@altagarrotxa.org).

Aquest nou servei, adjudicat a l’empresa TOSCA, SL., serà de gran rellevància donat que durant els mesos de més freqüentació de visitants les oficines del Consorci reben una gran quantitat de trucades i correus amb demandes d’informació, impossibilitant la resolució àgil de la resta de tasques. Aquestes consultes estan principalment relacionades amb el funcionament de la reserva prèvia de l’aparcament de Sadernes, resolució de dubtes sobre la normativa de l’espai, informació sobre itineraris/punts d’interès o l’estat del riu i les gorgues.

El nou servei, inclòs al lot 15 dins la nova contractació de l’assistència tècnica per als serveis d’informació, educació i voluntariat ambiental als Espais Naturals Protegits licitada per la Generalitat de Catalunya també inclou, entre altres, els Serveis d’Informació tradicionals, consistents en informadors ubicats als Punts d’informació ja existents de Sadernes i la Muga.

Tot i que la contractació es preveu que continuï durant els propers anys, enguany aquest nou servei funcionarà fins al 13 d’octubre. Quan finalitzi, l’atenció al visitant es continuarà fent, com fins ara, des de les oficines del Consorci de l’Alta Garrotxa.

Ves al contingut